Amstelidee sponsort bijzondere foto expositie “Parels van Amstelveen”

Eind oktober opende Amstelveens wethouder voor Zorg & Welzijn Marijn van Ballegooyen in Schouwburg Amstelveen de foto expositie “Parels van Amstelveen” van Charlotte Brand, bestaande uit fotoportretten van bewoners uit drie Amstelveense verpleegtehuizen. Charlotte is behalve professioneel portretfotografe ook coördinator in het Odensehuis Amstelveen, een ontmoetingsplek voor mensen met dementie.

De geportretteerden, van wie velen met dementie, komen vrijwel niet meer buiten de muren van de zorginstelling, worden door de buitenwereld nog amper gezien en lijken bijna vergeten. Maar zij hebben allen hun eigen geschiedenis en kunnen terugkijken op een mensenleven vol herinneringen. Samen met Charlotte luisterden ze naar hun favoriete muziek, vertelden zij hun verhalen en werden de fotoportretten gemaakt. Ingetogen en sober van kleur door toepassing van de Rembrandtbelichting, waarbij schaduwen over een deel van het gezicht vallen, wat de waardigheid van de geportretteerden extra benadrukt.

Met deze mooie portretserie wilde Charlotte bijdragen aan meer onderlinge verbinding met en erkenning voor deze bijzondere mensen. Verbinding, participatie en nieuwe ideeën zijn kernwaarden van Amstelidee en daarom is Amstelidee een trotse cosponsor. Parels van Amstelveen zal een rondreis maken binnen en buiten Amstelveen, zodat men op verschillende locaties kennis kan maken met deze bijzondere Amstelveners.

Parels van Amstelveen is een van de zes gehonoreerde cultuur projecten uit het speeddate project “KickASS” van Platform C, in samenwerking met Participe en gefinancierd door de Gemeente Amstelveen en Amstelidee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.