Spacebuzz en amstelidee voor 2de keer geland in Amstelveen

JEUGD ALS AMBASSADEUR VAN PLANEET AARDE

Een jaar geleden landde het SpaceBuzz project van Nederlands astronaut Andre Kuipers met Amstelidee bij het basisonderwijs in Waardhuizen/Middenhoven. En nu, een jaar later op 3 november jl, maakten de Rabobank Amstel en Vecht, Stichting Mooi Westwijk en Amstelidee samen een tweede landing van de SpaceBuzz mogelijk bij b.s. De Triangel in Westwijk.

Doel van het project is dat mensen, en met name kinderen die nog een heel leven voor zich hebben, zich met hulp van nieuwste 4D Virtual Reality technieken gecombineerd met echte foto- en filmbeelden vanuit de ruimte, realiseren dat natuur, milieu, en klimaat basisvoorwaarden zijn voor een leefbare aarde en daarmee ook voor leefbare samenlevingen en gemeenschappen. Hoe kwetsbaar en nietig de aarde is en dat we daar zuinig op moeten zijn. Door de snelle ecologische veranderingen stijgt wereldwijd de urgentie om snel in actie te komen om het tij bijtijds te keren.
Bewustwording gaat aan handelen vooraf en daar komt het SpaceBuzz project in beeld.

Voor en na de raketreis is er voor het onderwijs een compleet educatief programma ontwikkeld, bestaande uit 2 leergangen. De jeugd als ambassadeurs van Planeet Aarde.

Amstelidee en Rabobank nodigden ook een aantal lokale organisaties en wethouder Floor Gordon uit om het z.g. “Overview Effect” zelf te beleven om ook te kunnen ervaren en te beseffen dat de aarde niet van ons is, maar dat wij van de aarde zijn. Ook voor deze volwassenen was het een indrukwekkende ervaring.

Maar natuurlijk was het voor jong en oud ook gewoon een fantastische spectaculaire happening!

Let op: in 2023 willen Amstelidee en Rabobank het mogelijk maken dat nog eens 6 basisscholen mee kunnen doen aan dit project.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.