AMSTELIDEE COSPONSOR VOOR DANSMIDDAG VOOR MENSEN MET PARKINSON/ MS

swingend in “gesprek met je lichaam” in Noordamcentrum

Het evenement is een initiatief is van Kleurrijk Leven Bovenkerk, in dit geval georganiseerd door Edwin Barentsen en Danspark. Eén van de wensen was binnen Bovenkerk een dansgroep te starten voor mensen Parkinson en MS als aanvulling op al bestaande activiteiten zoals Fietsmaatje, Buurtclub Leefstijl, Kleurrijk Leven Café, actie Hart onder de riem, Lief en Leedstraten, etc.

Bewegen is voor betrokkenen met deze ziekten vaak een belasting, maar bewegen en dansen op muziek geeft een extra positieve ervaring: bewegen en muziek zijn goed voor lichaam en geest en bewegen op muziek nog meer. En last but not least, het is leuk en sociaal bindend.

Verder moet deze eerste editie inzichtelijk maken of periodieke herhalingen levensvatbaar zijn, zowel aan de behoefte- als de organisatiekant. De evaluatie volgt.

Tientallen mensen met Parkinson en MS dansten op 11 februari jl, ondanks hun beperkingen, de sterren van de hemel in het Noorddamcentrum in Amstelveen. Deelnemers werden uitgedaagd om zittend of staand hun beste moves te laten zien. Dat zorgde voor een hoop plezier.

De werving van deelnemers liep via Huisartsenpraktijk Bovenkerk Westwijk (Arjen Göbel), wijksamenwerkingsverband Keizer Boven West, neurologen en Parkinsonverpleegkundige van Ziekenhuis Amstelland, Motion Fysiotherapie, Westwijk Fysio, Fysiotherapeuten Dekker, Fysiotherapie Praktijk Zonnestein, Revalidatie READE, Amstelveen Sport, Mantelzorg & Meer, de Parkinson(isme) vereniging, Parkinson Café Amsterdam en nog veel meer….
Diverse fysiotherapeuten en zo’n 15 vrijwilligers begeleidden de deelnemers tijdens het evenement.

Kernwaarden voor Amstelidee zijn leefbaarheid, verbinding en participatie, voor elkaar en met elkaar. En daarom is Amstelidee een trotse cosponsor van dit mooie evenement.

Zie verder
https://rtva.nl/2023/02/zittend-swingen-tijdens-dansmiddag-voor-ms-en-parkinsonpatienten-gesprek-met-lichaam/

En voor meer Amstelidee projecten
https://amstelidee.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.