Amstelidee & Stinak sponsoren voedselbank Amstelveen

Vrijwilligerswerk is al jaren een schaars goed, landelijk, maar zeker in Amstelveen met zijn hoge sociale mobiliteit. Vrijwilligerswerk is een van de kernwaarden voor een leefbare gemeenschap. Zonder vrijwilligers loopt een gemeenschap vast.

In de huidige tijd van druk druk druk en ik ken je niet, groeit de kloof tussen wat een gemeenschap nodig heeft aan vrijwilligers, wat een gemeenschap kan leveren en last but not least wat vrijwilligers nog aankunnen zonder om te vallen.

Een concreet voorbeeld is de Voedselbank Amstelveen: het aantal inwoners dat voor dagelijks eten afhankelijk is van de Voedselbank groeit helaas gestaag, maar het aantal vrijwilligers blijft gelijk. De vrijwilligers die de Voedselbank draaiende houden worden structureel fysiek steeds zwaarder belast. Als vrijwilligers vanwege die toenemende belasting omvallen, komt de voedseluitgifte in gevaar. Zo eenvoudig werkt dat.

De stichtingen Amstelidee en Stinak hebben er voor gekozen om de Voedselbank te helpen op een manier die de werkdruk voor de vrijwilligers vermindert, waardoor de voedseluitgifte beter wordt geborgd en dat doen we door de aanschaf van 70 “hondjes” te sponsoren. Deze hondjes (plateau wagentjes) worden onder alle te verplaatsen kratten geplaatst en verlichten het werk flink. Met deze hondjes wordt alle transport van voedsel van binnenkomst tot uitgifte rolbaar in plaats van sjouwbaar gemaakt.

Veel plezier en succes !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.