Amstelidee sponsort koelcel voor voedselbank Amstelveen

KOELCEL VOOR VOEDSELBANK AMSTELVEEN


Op donderdag 9 november vond in het nieuwe onderkomen van de Voedselbank Amstelveen een Benefietavond plaats. Doel was een sponsoractie om mensen die voor hun dagelijkse voeding afhankelijk zijn van de Voedselbank wekelijks gezond en gevarieerd eten te kunnen blijven verstrekken.

De ruim 100 aanwezige particulieren, bedrijven, serviceclubs, de ondernemersvereniging Amstelveen, en de coöperatieve ledenraad van de Rabobank sponsorden de daarvoor noodzakelijke financiën door zich allemaal voor langere termijn (meerjarig!) te committeren.

En dat is nodig ook, want de doelgroep groeit helaas gestaag en zal blijven groeien. Naast de bestaande samenstelling ven de voedselkratten is het bovendien noodzakelijk om meer verse groente en fruit in de maaltijdpakketten op te nemen. Dat was op de oude locatie niet goed mogelijk, omdat daar geen ruimte was om voedsel gekoeld te bewaren in afwachting van uitgifte.

Kortom, de Voedselbank had een koelruimte nodig, niet alleen voor de wekelijkse opslag van verse waar, maar ook voor wat langere termijn opslag bij aanbiedingen en schaalvoordeel bij grootschaliger inkoop.

Amstelidee ondersteunt initiatieven die de leefbaarheid op lokaal niveau verbeteren en mensen blij maken en dat doen we door eenmalige financieringen van nieuwe en innovatieve projecten (meedenken kunnen we en doen we desgevraagd ook).

Het meerjarig terugkerend sponsoren van voedsel valt daar helaas buiten, maar … de aanschaf van een koelcel niet. Voor ons betekent dat een eenmalige sponsoring van iets wat lang meegaat en die het voor anderen mogelijk maakt om hem structureel te vullen.
En daarom is Amstelidee de trotse sponsor van een koelcel van 4m x 6m en we hopen dat hij lang meegaat, en goed gevuld wordt en blijft door iedereen die de Voedselbank een warm hart toedraagt.

Veel plezier en succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.