Amstelidee cosponsor van danssalons voor dementerenden in het Odensehuis in Amstelveel

Het belang van muziek en bewegen voor jong en oud voor het goed functioneren van onze hersenen (geheugen, cognitie en emotie) en daarmee voor onze zelfredzaamheid en sociaal functioneren,  is inmiddels bekend. In het Odensehuis in Amstelveen brengen mensen met dementie en hun naasten de dag door.
Het Odensehuis heeft de afgelopen maanden in samenwerking met het Danspaleis een programmering met muziek en bewegen aangeboden met als doel mensen met dementie te activeren, want het muzikale en motorische geheugen blijven bij dementie nog heel lang intact.

In wijkcentrum Alleman zijn in een huiskamersetting acht Muzieksalons van twee uur elk georganiseerd: plaatjes draaien, praten over muziek, herinneringen en een beetje dansen.
Ook mantelzorgers en buurtbewoners waren welkom en aanwezig.
Dit allemaal met als resultaat: zingeving, plezier en het hervinden van blijheid. Fit, fun, participatie en sociale binding. Dat zijn de kernwaarden voor activiteiten die bijdragen aan een zorgzame en zelfredzame gemeenschap. Inwoners voor elkaar en met elkaar. Daar draait het om bij projecten die Amstelidee ondersteunt. En daarom is Amstelidee een trotse cosponsor van dit mooie project.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.