Amstelidee cosponsor van “de schakel gaat door” life stream uitzendingen

De belangrijkste kenmerken voor een leefbare samenleving zijn verbinding en participatie. Amstelidee ondersteunt lokale initiatieven die zich hier sterk voor maken en die daarnaast ook innovatief zijn.

De Schakel in Amstelveen is een vrijetijdsvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking en is zo’n initiatief gestart. Tijdens de Corona Lock down kon men fysiek geen activiteiten aanbieden. Om toch contact te houden met de leden organiseerde de club een digitale bijeenkomst, waardoor letterlijk en figuurlijk weer verbinding ontstond tussen club en leden. Het zwaaimoment aan het eind van de sessie was een groot succes en men kon er geen genoeg van krijgen.
Om het contact en het mooie gevoel ook na de Lock down vast te houden organiseert De Schakel t/m juni 2022 voor de leden maandelijks een life stream uitzending. Maar ook mede gemaakt door de leden in de vorm van camera- en regie assistentie en het verzorgen van de catering tijdens en voor de uitzending. De uitzendingen vanuit het clubgebouw worden bijgewoond door een klein publiek en de deelnemers kunnen thuis centraal, maar ook in kleine groepjes, de zogenaamde babbelbox, met elkaar bijkletsen.

Gezien de waarde van dit project voor de leefbaarheid binnen deze gemeenschap, is Amstelidee trotse cosponsor voor kosten die worden gemaakt voor technische infrastructuur en -ondersteuning.

Veel succes en vooral veel plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.