Het Spacebuzz Project van andré kuipers en Amstelidee zijn geland in Amstelveen

Op dinsdag 16 november landde de SpaceBuzz Raket, een 15 meter lang raketvoertuig, voorzien van de nieuwste AD Virtual Reality bij de Amstelveense basisscholen De Willem Alexander en de Cirkel. Maar waarom?

Bij Amstelidee draait alles om leefbaarheid en dat is precies waar het SpaceBuzz Project over gaat: natuur, milieu en klimaat zijn basisvoorwaarden voor een leefbare aarde en daarmee ook voor leefbare samenlevingen en gemeenschappen. Door de snelle veranderingen stijgt wereldwijd de urgentie om snel in actie te komen om het tij bijtijds te keren.

Bewustwording gaat aan handelen vooraf en daar komt het SpaceBuzz project in beeld.
Astronauten blijken in de ruimte allemaal geraakt te zijn door het impactvolle Overview Effect: een diepe bewustwording van de nietigheid en kwetsbaarheid van de aarde, een kleine oase van leven in een onherbergzaam heelal en daarmee het besef om verantwoord met de aarde om te gaan.

De missie van het SpaceBuzz project is om leerlingen van Groep 7 het Overview Effect zelf te laten ervaren met een uniek revolutionair Virtual Reality educatieprogramma om hen zo te inspireren ambassadeur te worden van Planeet Aarde.

Dit is de reden dat Amstelidee trotse sponsor is van deze Amstelveense pilot van het SpaceBuzz Project in de hoop dat het elders in Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn navolging krijgt.

Voor en na de raketreis is een compleet educatief programma ontwikkeld, bestaande uit twee delen die goed aansluiten bij de raketreis:

  • Vooraf worden de leerlingen in 6 lessen klassikaal getraind voor hun ruimtereis.
  • Dan komt de SpaceBuzz naar school, voorzien van de nieuwste 4D Virtual Reality (VR) technologie. Tijdens de vlucht ervaren de leerlingen het overview effect. Van de lancering tot de spectaculaire landing voelt de missie met de SpaceBuzz levensecht.
  • Vervolgens is er nog een aansluitende leergang van 6 lessen die aansluit bij kerndoelen rond Natuur & Techniek, Mens & Samenleving en Ruimte. Alle lessen worden ondersteund door een digitale leeromgeving; het ‘mission control center’.

Klik hier voor een mooie video impressie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.