Amstelidee sponsor Rommelroute Uithoorn: een leuke en duurzame ontmoeting

Op zaterdag 21 mei jl. bracht de Rommelroute Uithoorn en De Kwakel veel mensen op de been. Ruim 230 inwoners hadden in hun tuin, schuur of garage tweedehands en/of zelfgemaakte spulletjes uitgestald om te verkopen. Honderden mensen bezochten wandelend en op de fiets de route. Behalve mensen uit Uithoorn en De Kwakel waren er ook veel mensen uit Aalsmeer, Amstelveen, Gouda, Badhoevedorp, Leiden, Oostzaan en Amsterdam. Er ontsponnen zich veel leuke gesprekken en mooie ontmoetingen. En last but not least, iedereen was prettig verrast door de grote belangstelling en de gezellige sfeer.

Initiatiefneemster waren inwoners uit Uithoorn, in samenwerking met de Wijkcoaches van Uithoorn Voor Elkaar. Ontmoeting en duurzaamheid stonden centraal, vandaar dat ook wethouder José de Robles bij het evenement aanwezig was.

Buurtroute.nl had een mooie routekaart gemaakt die ook in print verkrijgbaar in wijkcentrum Bilderdijkhof en buurtkamer De Kuyper, waar ook koffie en thee met iets lekkers werd geserveerd en ook snackbar De Bokkensprong deed goede zaken.

Door gesprekjes, reacties op social media en via het mailadres rommelroute.uithoorn@gmail.com heeft de organisatie veel lof én tips mogen ontvangen. Een groot aantal mensen, zowel bezoekers als deelnemers, heeft laten weten dat het evenement absoluut voor herhaling vatbaar is. Met de tips kan de Rommelroute uitgroeien tot een mooie nieuwe traditie in het dorp, waarbij niet alleen eigen inwoners maar ook mensen van buitenaf op een leuke en positieve manier actief kennis maken met onze dorpen. Om dit te kunnen realiseren breiden we ons team van vrijwilligers graag uit. Draag je het initiatief een warm hart toe, heb je tips over hoe het nog beter kan, wil je meedenken en -helpen om de Rommelroute tot een terugkerend succes te maken? Neem dan contact met ons op via rommelroute.uithoorn@gmail.com

 Tor volgend jaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.