Dutch Para Dance grootste rolstoeldansevenement ter wereld van 29 t/m 31 maart 2024 in De Meerkamp in Amstelveen (Amstelidee cosponsor)

Het grootste rolstoeldansevenement ter wereld met deelnemers uit ruim 23 landen

Lichaam en geest zijn twee zijden van hetzelfde vel papier, de ene kan niet zonder de andere. Het is voor ieder mens belangrijk om beiden in goede staat te houden staat teneinde fysiek, geestelijk en sociaal te kunnen functioneren met als resultaat zelfredzaamheid, participatie, kwaliteit van en plezier in het leven.

Sport (sport, bewegen, muziek en dansen) levert daaraan een niet te onderschatten bijdrage. Kort gezegd staat sport voor fit, fun, sociaal bindend en opvoedend.

“Dansen is gezellig en het is een prima manier van bewegen, ontspannend en inspannend tegelijk, en je kunt het doen op elke gewenste manier. Rustig of ‘wild’, recreatief, sportief, in de disco, bij een diner dansant, op wedstrijdniveau of bij ‘Dancing with the stars’! Dansen is een sociale activiteit: je danst met een partner of in een groep, je danst op een feestje, je ontmoet anderen, bekenden en onbekenden. Ook voor mensen met een handicap is dansen heel goed mogelijk. Een van de vormen is rolstoeldansen”.

Er zijn wedstrijden in alle klassen en categorieën. Een deskundige 7-koppige internationale jury zal zorgen voor een eerlijke plaatsing van de paren. Voor technische en persoonlijke assistentie zijn er medewerkers van TNS en het Nederlandse Rode Kruis en EHBO. Alle reglementen en inschrijfformulieren zijn te vinden op www.rolstoeldansen.nl De kernwaarden van Amstelidee zijn voor elkaar en met elkaar, zelfredzaamheid, participatie en verbinding. Daarom is Amstelidee trotse cosponsor van dit mooie evenement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.