Vijfde editie van Samen Eten in Bovenkerk groot succes
(Amstelidee cosponsor)

Een mooi lokaal project waarin meedoen, verbinden, voor elkaar & met elkaar en plezier centraal staan. Ofwel de kernwaarden van Amstelidee.
Dat is dan ook gelijk de reden om trotse cosponsor te zijn.

Verslag van de organisatie:

Op vrijdag 19 april was het Bovenkerkse Noorddamcentrum door 30 vrijwilligers omgebouwd tot een sfeervol restaurant waar ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan een feestelijk diner werd geserveerd voor 200 gasten. Waarom zoveel eters aanwezig waren? De organisatie had bekend gemaakt dat er voor deze speciale gelegenheid geen limiet was en dat iedereen die dit feestelijke moment mee wil maken mocht komen.

Met een stoelenplan gemaakt door een vrijwilliger konden gelukkig alle gasten zitten. Het buffet werd verplaats naar de grote zaal waar de gasten op vier punten het buffet konden betreden en er zoveel ruimte was dat de rollators meekonden. Binnen 20 minuten hadden alle 200 eters een eerste bord gevuld met keuzes uit 15 gerechten. De beheerder van het Noorddamcentrum verraste ons nog met speciale flessen met Bovenkerks water op de tafels. Met straattheater, een troubadour en goochelaar werd de avond heel bijzonder gemaakt.

De avond begon met een korte terugblik op vijf jaar Samen Eten. De organisatie heeft in die jaren veel moeten improviseren. Corona best wel heftig toen, de verbouwing van het Noorddamcentrum gelukkig mochten we te gast zijn in het clubhuis van RODA 23, (heel apart met de buitenlift in weer wind), later beginnen met eten omdat de aardappels nog niet gaar waren, schaaltjes bijgerechten die vergeten waren en nog net op tijd werden ontdekt, verkeerde jassen meegenomen, rollators die zoek waren. En het blijft heel bijzonder in deze tijd dat bijna alles kan er een menu is op de avonden van Samen Eten die 135 eters lekker vinden.

Wethouder Marijn van Ballegooijen bedankte daarna alle vrijwilligers die in die vijf jaar met Samen Eten zoveel buurtgenoten samen hebben gebracht. Hij kreeg spontaan een schort omgehangen om mee te helpen in de bediening. Mocht de Wethouder ooit stoppen in de politiek kan hij zo aan de slag in de horeca.
De avond werd afgesloten door de bekendste ijscoman Lex met voor alle gasten een heerlijk ijsje met of zonder slagroom.

De organisatie bedankt alle sponsoren van deze avond. Gemeente Amstelveen, Amstelidee, VOKA, Stichting Bovenkerk en allen die meegeholpen hebben om er een onvergetelijke avond van te maken.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.